Yoga Fire

Tre år etter forrige plate er det MTV Award-og Spellemannprisvinnende rockebandet tilbake. Første smakebit i 2012, er singelen “Oslo Plaza”:

«Yoga Fire er det nye Raga Rockers – minus hasjen» – Thomas Seltzer, Turboneger.

Jokke
Det begynte med Jokke & Valentinerne. Da de fem etablerte rapperne fra Klovner i Kamp og Apollo ble spurt om å spille på minnekonserten til rockelegenden, var det på én betingelse: at de fikk spille som rockeband. Det var sånn de hadde vokst opp med Jokkes låter: gjennom svette bøljebandøvinger under oppveksten på Tåsen og Bekkelaget.

Deretter kom gleden, så kom ideen. Der og da bestemte de seg for å legge alt annet på hylla: «Jeg vil spille gitar», sa Apollo. «Jeg vil spille keyboard», sa Doktor’n. Dagen etterpå kjøpte de hvert sitt instrument.

«Vi er Norges største band, men Norge veit det ikke enda» – Alis, rett før bandets første konsert i 2005

Å klare det umulige
I dag har Yoga Fire vunnet MTV European Music Award, Spellemannpris, vært nominert til NRJ Awards, og har opparbeidet seg et rykte for å være et av Norges mest energiske liveband. De har blant annet spilt på Quart-, Hove-, Slottsfjell- og Roskildefestivalen.

Boka om Yoga Fire, «Fuck you, eller penga tilbake», kom ut på Tiden forlag i 2009, en uke før debutalbumet deres med samme navn ble lansert.

«Yoga Fire handler om tre ting: 1. Å klare det umulige, 2. Rein spilleglede, og 3. Å knuse så mange pikehjerter som overhodet mulig» – Apollo, Yoga Fire.

Ny vokalist
I 2012 sluttet bandets originalmedlem og vokalist, Espen «Dansken» Selvig. Den nye vokalisten, Benjamin Helstad, ble lansert på bandets singel «Oslo Plaza». Den ble sluppet 31. august.
Yoga Fires siste album "Opp som en konge" ble sluppet i 2013 og er produsert av Tommy Akerholdt (Turboneger, Silver, Serena Maneesh).

«Dette er lyden av guttedrømmen – med en vegg av marshallforsterkere i ryggen» – Benjamin Helstad, Yoga Fire.

Konsertliste