moi

Moi har flere plater og singelutgivelser bak seg, men er kanskje mest kjent for sin tolkning av Kaizers Orchestras 
“Hjerteknuser”. I samarbeid med p3 oppfordret bandet andre artister til å gjøre sin versjon av låten før noen 
hadde hørt den. Det ble laget hundrevis av versjoner, men det var mois tolkning
 som ble vinneren
Mottagelsen av ”Hjerteknuser” ble et vendepunkt for moi, da den fikk henne til å se sin egen dialekt i et nytt lys. Før ”Hjerteknuser” hadde hun skrevet alle tekster på engelsk, mens nå skriver hun musikk i egen språkdrakt.
 
mois nyeste plate har fått tittelen ”Latent”, og har historie tilbake fra 2003. Da møttes moi og hennes nåværende produsent, Odd Martin Skålnes (Aurora Aksnes, The Alexandria Quartet, Maylen Rusti), for første gang hos NRK Rogaland hvor de begge var finalister i Talentlokalen. Ti år senere havnet de igjen i samme studio med mål om å stole på intuisjonen. Albumet viderefører uttrykket fra hennes tidligere norskspråklige singler, men denne gangen med en langt mer organisk instrumentering ved siden av omfattende programmering. ”Målet mitt var å stole på det som skjer intuitivt, uten å prøve å være smartere enn følelsene. Sammen med Odd Martin har  jeg strukket meg selv og har turt å la øyeblikk være øyeblikk og la magefølelsen få siste ordet.”
 
Albumslippet ble ledet an med singelen ”Gode ting (tar slutt)”.Dette er den vondeste sangen min, men jeg tror på å rive av plasteret fort. Er det over, så si at det er over. Så er det noe med det; å være komfortabel med at de fineste tingene i livet ikke varer evig.”
 
Ved siden av albumslippet var Moi også aktuell høsten 2014 som en av artistene som blir profilert i NRKs storsatsning ”Da KORK kom til bygda”. I programmet kom Kringkastingsorkesteret til en ny bygd i hver episode, hvor de i løpet av en knapp uke skal sette opp en gigantisk konsert med lokale utøvere.
 

Konsertliste