Don Martin

Don Martin regnes av mange som en av veteranene i det norske hip-hop-miljøet. Både som medlem i  Gatas Parlament og som soloraper.

Men det var først i 2013 at Don Martin slapp sitt første soloalbum på norsk, "En Gang Romsåsgutt Alltid Romsåsgutt", som debuterte på 25. plass på VG-lista over bestselgende album.  Singelen "Nilsen" som ble sluppet i forkant fikk mye oppmerksomhet med tekstlinjen «Jeg er så Oslo du kan kalle meg for…», som raskt ble en catchprhase.

Don Martin mottok i 2013 hele to priser fra NOPA(Norsk forening for komponister og tekstforfattere); Tekstprisen for låten «Nilsen» og Kardemommestipendet, et reise- og arbeidsstipend i Thorbjørn Egners navn.  Han vant også Spellemannspris i kategorien Urban for albumet "En Gang Romsåsgutt Alltid Romsåsgutt" i 2014.

Don Martin er i tillegg aktiv som DJ og programleder på radio, og har som skribent blant annet skrevet for flere blader og har vært med på å skrive en bok.


«Don Martin opplever en ny vår som soloartist. Første nyttårsdag fikk vi det imponerende kuttet “Æresdrap”, og nå følger han opp med boom bap-tunge «Nilsen» som er en hyllest til Oslo. Vi hører Don Martin i sin livs form på sporet som er båret frem av tunge trommer og signatursynthen til Tommy Tee. Produsenten gjester for øvrig låten på norsk. Fornøyelig.» - Ali R.S Pour, P3

“Hatten av for Nilsenbanden” Klassekampen gir terningkast fem og en halv

"Dette er uslåelig bra Oslo-skildring av idag!" - Lillebjørn Nilsen

Sjekk ut "one take" videoen til Fela, Boss Castro, Pumba og Tommy Tee -gjestede "Nummer 1 (har du ryggen min?)":

Konsertliste