Glittertind

Glittertind er et av Norges mest spennende up-and-coming folkrockband for tiden. Ifjor gjestet bandet Lindmo på NRK1, toppet iTunes, ble A-listet på NRK P1 og fikk strålende kritikker for deres første album som fulltallig band. 
 
Nylig har bandet gitt ut andrealbumet "Blåne for blåne" til strålende kritikker. De gjør et modig hopp fra et elektrisk til et mer akustisk uttrykk. Singelen "Høyr min song (Til Fridomen)" har vært A-listet i 10 uker på NRK P1, og anmeldere spår bandet en lysende karriere.
Glittertind har et spennende år foran seg og vi i Artistpartner gleder oss til å være en del av reisen!
"Glittertind har med "Blåne for blåne" levert et knallsterkt album, med trykk på album, en knallsterk femmer!"
5/6. Finn-Ulrik Berntsen
NRK P1 (Under lupen i Norsk på norsk)
 
“De skjøre og tydelige følelsene i både tekstmaterialet og utformingen av låtene er faktisk «Blåne for blåne» sin store styrke. Her er ingen enkle løsninger, men her er masse dynamikk mellom storslåtte låter og ettertenksomme viser. De fleste av dem høres bare sånn passe bra ut til å begynne med. De fleste låtene vokser over tid, og de skaper etter hvert en helhet som er gripende om du har sans for store ord og ambisiøse bevegelser. (..) Noe av det beste vi har av folkrock i Norge i dag er Glittertind. Her beveger de seg både høyt og lavt. Blåne for blåne.”
5/6. Rune Slyngstad
Fedrelandsvennen (hovedsakanmeldelse)
 
“Mindre muskler, mer nerve(..) album(et) varierer fra radiovennlig folkpop til låter som byr på mer og som krever mer. Glittertind har tatt sjanser med “Blåne for blåne”, men har lykkes stort.”
5/6. Odd Inge Rand
Sunnmørsposten
 
“Glittertind er uten tvil noe av det aller beste vi har av folkrock i Norge, og tør fortsatt gå sin egen veg”.
5/6. Lars Lilleby Macedo
Trønder-Avisa
 
"Glittertind tar sjanser og lar musikken utvikle seg uten å presse den inn i noe format. De har fått til noe eget!"
8/10. Øyvind Nyvoll
NRK Sørlandet
 
“Blåne for blåne” balanserer fint mellom storslåtte ambisjoner og enkle løsninger. De er klare for et større publikum.”
Geir Rakvaag
Dagsavisen
 
“Albumet har musikaliteten og sartheten til Vamp, tyngden og grooven til Hellbillies, samt popforståelse a la Mumford and Sons. (..) Glittertind kan på sikt bli Norges kanskje fineste folkrockband.”
Petter Lønningen
Bergens Tidende
 
Blåne for blåne is a timeless and impressive album that people will be speaking about for a long time to come.”
10/10 - Soundscape Magazine (UK)
 
"Make no mistake, unless you have a very cold heart, you’ll be deeply touched by Blåne For Blåne: Mumford & Sons better watch out, the Vikings are coming."
9/10. All That Glitters Is Gold. 
RushOnRock Magazine (UK)
 
“Despite the drastic shift from a heavy handed and brooding folk metal outfit into something akin to a combination of bluegrass and folk pop, Glittertind manages to come out on top.”
9/10 – Metal-Observer (US)

Konsertliste