Absence Crew

Eventyret om Absence startet så tidlig som i 1999, hvor en gjeng smågutter prøvde å ta over dansegulvet på den lokale ungdomsklubben. Over et tiår senere har gruppen utviklet seg til å bli en av Norges råeste underholdningsgrupper og også regjerende norgesmestere i breaking.

Det som skiller Absence fra andre artister er at de alltid produserer et show skreddersydd for anledningen. Fengende musikk, humor, skuespill, halsbrekkende akrobatikk og ikke minst mye utrolig dans, er noe av det som gjør kundene og publikum fornøyd hver gang. 

Absence har blant annet vært finalister i både Dansefeber og Norske Talenter. Tildelt ”Rampeløkten 2011” fra Bergen Teaterforening, vunnet Ungdommens Kulturpris i Bergen og Fjell kommune, i tillegg til å vinne breakekonkurranser i både inn- og utland. I 2013 ble Absence tildelt Gullsekken for Årets Produksjon i Den Kulturelle Skolesekken.

Til tross for at gutta aldri har vært i militæret, reise de til verdens farligste land, Afghanistan, for å sette opp deres egenproduserte teaterforestilling ”Burnt Wishes” på Nationalteateret i Kabul, i samarbeid med Den Nationale Scene. 

Gruppen har gjort hundrevis av opptredener på alt fra eldresentre til sykehus, julebord og store internasjonale arrangementer. En stor del av arbeidet til Absence er også workshops og undervisning i dans og akrobatikk. 

I 2009 tok Absence for alvor steget inn i teaterbransjen og har siden den gang vært med som skuespillere og dansere i forestillinger som Jungelboken, Dyrehagen Hardanger, Boble, Bakgårdsskatter, Robin Hoods Hjerte og ikke minst deres egenproduserte stykke ”Askeladden På Nye Eventyr”. 

Skal man beskrive Absence med ett ord, måtte det vært allsidig. Uansett om oppgaven er å samarbeide med et symfoniorkester eller danse barnevognsballett med nybakte mødre er utfordringen aldri for stor. 

I 2015 vant Absence Mitt Dansecrew på Tv2 sammen med Thomas Fingern Gullestad. Dette gjorde at de kunne lage sin nye forestilling «Norr - Da gudene breaket» sammen med Den Nationale Scene i Bergen - En breakeforestilling om norrøn mytologi som følger Tor, Odin, Loke og resten av gudene fra verdens skapelse til Ragnarok. Høsten 2016 reiste de i samarbeid med Riksteatret på Norgesturnè med akkurat denne forestilling, hvor de besøkte rundt 40 byer i hele landet!

Absence har en evne til å formidle energi, glede, budskap og en visjon på en folkelig og ikke minst morsom måte. La deg rive med i dansen, og bli med og sette verden på hodet!

 

Utmerkelser/priser:

  • Norgesmestere i breaking 2012
  • "Rampeløkten 2011", Bergen Teaterforening
  • Ungdommens Kulturpris i Bergen
  • Vinner Raw Circles Scandiavia 2012
  • Gullsekken 2013, årets beste produksjon

 

http://absence.no/

https://www.facebook.com/absencecrew/home

https://www.instagram.com/absencecrew/

 

Konsertliste