Thom Hell

Sanger, produsent og låtskriver Thom Hell er en av Norges mest populære artister. Han har tidligere gitt ut syv album, mottatt 3 Spellemannpriser og sjarmert hele Norge i«Hver gang vi møtes» (TV2, 2015). Nå er sørlendingen aktuell med sitt åttende album «Happy Rabbit», en solid plate som oser av pop-historie og kreativt overskudd i all sin kompromissløshet. Albumet frontes av radiosingelen «Famous», en herlig høstlåt med uventet tematikk til Hell å være, og med koring gjort av Sondre Justad.

Thom Hell(40) har en lang og innholdsrik karriere bak seg og har gjennom årene blitt en velkjent og godt likt artist. Ved siden av egne utgivelser har han medvirket på en rekke suksessfulle samarbeid, bl.a. med artister som Marit Larsen, Minor Majority og Jonas Alaska. Thom Hell henter mye inspirasjon fra 60- og 70-tallet, og utfra denne forankringen har han jobbet frem et særegent og vellydende musikalsk uttrykk. Album som «Suddenly Past»(2012), «Six»(2014) og «Until This Blows Over»(2015) er eksempler på dette.

Hans siste plate «Happy Rabbit» beskrives som en reise gjennom pophistorien med fokus på harmonier og kreativ instrumentering. Lydbildet er friskt og detaljrikt, og vi hører en opplagt Thom Hell som utfordrer mange av de vanlige normene innenfor musikk. Hans komposisjoner er tidvis av det komplekse slaget, men alltid med vakre(og noen ganger naive) melodier i bunn. Låtmaterialet på platen har tidvis referanser til artister som Paul McCartney og Elton John, men det er aldri tvil om at vi befinner oss i Thom Hell sitt unike musikalske univers.

Konsertliste