Sjuende Far i Huset

SJUENDE FAR I HUSET slapp sitt tredje album med tittelen Kvardagskar, ferdag 23.august 2013. Drøye to år etter forrige utgivelse, Gravøl & dans fra mai 2011. I likhet med debutplata Bestemor fra 2008, er det Hans Jørgen Støp som har sittet i produsentstolen.
I hele vinter og vår har Støp og bandet jobbet tett med utvelgelse, øving og innspilling av denne plata. Det har resultert i ti splitter nye sanger som bør få radiolytterne til å skru opp volumet utover høsten. Musikalsk sett fortsetter SJUENDE FAR I HUSET der de slapp fra de forutgående utgivelsene, men denne gangen er vel de amerikanske referansene enda tydligere. Også det faktum at plata er innspilt i et stabbur ikke langt i fra svenskegrensa får deg til å tenke på vårt broderfolk sin tradisjon innen folk og rock. Her er det mandolin, gitarer, piano og hammondorgel i skjønn forening med låtskriver Inndals gamle trøorgel.


Første singel fra albumet er tittelkuttet Kvardagskar. Dette er en fengende up tempo-låt hvor Locomotives gamle frontmann leker Roy Bittan på pianoet.

 I skrivende stund har bandet tilbragt 6 uker på VG lista topp 40 album med en 13.plass som beste notering. " Kvardagskar" er A-lista hos NRK Trøndelag, mens " To hjerta" er B-lista hos NRK P1.

SJUENDE FAR I HUSET sin musikk gjør seg like godt i et svett klubblokale som på festival, samfunnshus eller i et kulturhus. Bandet skal holde flere konserter utover høsten og vinteren, og følger opp plateutgivelsa med turne`fra og med februar 2014.

Konsertliste